Nyt on toiset tokotreenit takana Mistyn kanssa, ja ne nyt sitten olikin viimeiset tätä alkeiskurssia kun ensi viikolla siellä on seuracup, ja sinne katsomaan meneminen on meidän viimeinen "treeni". Ei voi olla kuin ylpeä tuosta neidistä.:) Mistyllä oli taas virtaa enemmän kun laki sallii, koska oli päivän levähdellyt kun molemmat oltiin töissä, mutta hienosti osasi keskittyä oleelliseen. Mistyllä on tullut pikku hiljaa sellainen huono tapa, että aloittaa mielettömän konsertin autossa, jos mennään johonkin kivaan paikkaan. Mun vanhemmille mentäessä Misty aloittaa tuon konsertin jo hyvissä ajoin, mutta tänäänkin kun mentiin reeneihin niin rupes tulemaan melkosia "suloääniä" parkkipaikalla... Kummasti se kuitenkin sitten hiljenee heti kun alkaa aukasemaan takaluukkua, ja näköjään Mistylle on hyvin iskostunut päähän, että autosta ei saa hypätä ennen lupaa. Autoon menemisestä on puolestaan nykyään tehty sellainen, että vapautetaan hyppäämään sinne, koska muuten Misty rynnii autoon ennenkuin takaluukku on edes kunnolla auki..

Takaisin tän päivän treeneihin... Ensin tarkastettiin kotiläksynä olleet käännökset, ja sen jälkeen otettiin luoksetulo, paikalla olo, ja liikkeestä seisomista ja hyppyä kerrattiin. Käännöksiä ollaan tosiaan Mistyn kanssa tällä viikolla treenattu, ja pikku hiljaa on löytynyt itselle se oikea asento, ja sen myötä myös oikea paikka Mistylle. Oon harjoitellessa tehnyt niin, että sanon useamman kerran sen seuraa, ja kouluttaja nyt sanoi, että Mistyllä on tosi hyvä kontakti koko ajan, joten voi kokeilla yhdellä käskyllä. Ja niinhän Misty piti hienosti kontaktin vaikken sanonut käskyä uudelleen käännöksen kohdalla.:)
Luoksetulossa otin lelun palkaksi, ja Mistyhän pinkoi innoissaan tulemaan käskystä. Tuo luoksetulon treenaaminen tuolla on niin hidasta, että sitä ei ehditty ottaa kuin kerran. Luoksetulon jälkeen harjoiteltiin paikalla oloa niin, että kaikki oltiin yhdessä rivissä sopivilla välimatkoilla. Jokainen sitten harjoitteli oman edistymisen mukaan, ja kouluttajat seurasi ja neuvoi missä vaiheessa voi ottaa etäisyyttä koiraan. Misty pysyi hyvin maassa lukuunottamatta muutamaa irtoamista mukaan, kun otin muutaman askeleen eteen. Oikeaan paikkaan palkkaamista ollaan kotona harjoiteltu, ja nyt Misty ei irronnut onneksi kertaakaan siinä vaiheessa kun tulin palkkaamaan oikeaan paikkaan.:)
Viimeisenä oli sitten hyppy, ja meillehän se oli ihan uusi, kun ei Misty ollut silloin kun se oli ensimmäisen kerran esillä. Ensimmäisellä yrittämällä Misty oli ihmeissään, että mitä pitää tehdä, ja yritti esteen kiertämistä. Kun itsekin menin esteen yli, tuli Misty iloisesti perässä, ja sen jälkeen Misty sitten hyppäsi joka kerralla.
Kyllähän tuossa lopussa huomasi, että Mistyä alkoi jo väsyttämään, ja mielellään meni autoon treenien jälkeen.:)

Kyselin vielä siinä lopussa toiselta kouluttajalta vinkkejä jatkosta, kun nyt pääsi puraisemaan treenaus-kärpänen.:D Tää kouluttaja kysyi ensimmäisenä, että onko meillä suunnitelmia jatkaa, ja mahdollisesti myös tavoitteellisesti. Sanoin, että ainakin halutaan jatkaa, mutta että katsotaan niitä kisatavoitteita sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.:D Se sitten tuumasi, että ovat nyt näillä kahdella kerralla katsoneet, että Misty on todella lupaava koira, koska on vastaanottavainen ja tosi motivoitunut tuohon treenamiseen, joten suositteli siinä mielessä ehdottomasti jatkamista. Kontaktia kehui erityisesti, kun kuulemma on törmännyt yleensä näihin häslä-partiksiin.:D Sain sitten vielä hyviä vinkkejä itsekseen treenamiseen, että kesälläkin on tekemistä. Nyt kun on huomannut, että Misty oikeasti pystyy keskittymään muiden koirien läsnäollessa ja vielä tekee ihan innoissaan noita juttuja, niin on itselläkin intoa treenata.:)

Eilen käytiin heittelemässä Mistylle frisbeetä, ja sehän innostui siitä ihan hirveesti. Tuntuu, että se on ihan sama mitä sille heittää, niin se kyllä menee ilosta sekaisin.:D Ollaan kuitenkin opetettu tällaiset heittoleikit niin, että Misty sitten tuo sen lelun meille eikä lähde juoksentelemaan ympäriinsä lelu suussa. Joskus silloin palkittiin herkulla Mistyä siitä, että se toi lelun, mutta tuntuu nykyään, että Misty tuo sen lelun siksi, että saa palkinnoksi uuden heiton.