Nyt taas tuntuu, että on tuon neidin mielialat tasaantunu eikä ole sitä merkkailuakaan ollut pidemmillä lenkeillä. Eli ehkä se oli vain jotain syysintoa tai vastaavaa:D Tällaistahan se on narttukoiran kanssa:)

Viime sunnuntain treeneistäkään en ole näköjään vielä kirjotellut. Eli viime viikolla oli aloitettiin paikallamakuulla vielä ihan oman tason mukaan eikä aikaa venytetty liian pitkäksi. Taas saatiin tuohonkin hyvä uusi vinkki, eli paikallamakuusta vapautettaessa ei kannata ottaa mitään hirmusta riehumisleikkiä vaan paremminkin otetaan silleen rauhallisesti. Mistykin kun on sellanen, että innostuu helposti, niin turhaan tehdä siitä paikallaanmakuusta sitä, että sen jälkeen on odotettavasti jotain riehumista. Ei Mistykään pysyis siinä kovin kauaa jos olisi ihan täpinöissään:D Seuraavaksi otettiin vähän kontaktia, minkä jälkeen liikkeestä seisomista. Liikkeestä seisomisessa ollaan vielä aika vaiheessa. Misty kyllä tietää jo käskyn, mutta pysähtyminen ei vielä onnistu jos en itse pysähdy ihan hetkeksi. Misty kyllä jää siihen seisomaan kun itse otan pari askelta tuon pysähtymisen jälkeen. Eli se on niin pienestä kiinni, mutta silti vielä kaukana tavoitteesta:D Sitten Kirsin katsomana tarkasteltiin perusasentoa. Misty toisinaan meinaa vähän mun eteen kiertää perusasentoa, mutta se on vähentynyt huomattavasti. Edelleenkin täytyy tehdä enemmän töitä sen kanssa, että Misty oppisi helpommin pyöräyttämään takapäätä. Sitten Kirsi halusi nähdä askel eteen-perusasento-yhdistelmän. Näissäkin Misty saattaa toisinaan vielä kääntää vähän eteen, mutta hyvin on keksinyt sen, että jos ei käskyä tule kun pysähdyn, niin istuu perusasentoon. Kun nuo on ihan kohtuullisen hyvässä vaiheessa, halusi Kirsi nähdä vielä askeleen vasemmalle. Misty kyllä pitää kontaktin, mutta mun lyhyiden askelten takia se kääntyminen on Mistylle vähän hankalaa kun se takapää on vähän "hukassa", eikä tosiaan ole tilaa kääntyä. Näitä käännöksiä saatiin erityisesti kotiläksyksi, ja varsinkin se, että minä opin ottamaan vähän pidemmän askeleen niin on Mistylläkin paremmin tilaa tehdä käännös. Kotiläksynä oli myös paikallamakuun harjoittelut.
Edit kun pää on taas niin hatara.. Olihan meillä tosiaan treenin lopuksi vielä luoksetulon harjoittelu. Otettiin taas vauhtilähdöllä, ja niin, että omistaja meni kyykkyyn selin koiraan päin kun pääsi hallin toiselle reunalle, jolloin koira joutui kiertämään oikealle puolelle saadakseen herkun. Mistyn kanssa oltiin ensimmäisenä, ja nyt otin vaan makupaloilla. Mistyhän taas pinkoi tulemaan eikä onneksi saanut hepuleita eli jäi syömään makkarat:) Muiden suoritusten ajan pyrin pitämään Mistyn kontaktissa kun Misty niin kiihtyy siitä muidenkin juoksemiseta. Parin viimeisen luoksetulot Misty katsoi eikä sitten niin hirveästi innostunut vetämään perään:)

Parilla viime kerralla on tullut huomattua, että Mistyllä on tuossa maltissa vähän tekemistä. Varsinkin kun on jäänyt kuuntelemaan vähän pidemmäksi aikaa Kirsin opastuksia, Misty on hypännyt mua vasten ihan niinkuin sanois, että katso nyt kun mä oon niin hienosti.. Itse sitä ei ole niin huomannut, että mitä Misty tekee ennen sitä, mutta nyt edellisten treenien jälkeen Tipe sanoi, että Misty näissä tilanteissa aina jonkun aikaa haki oikein urakalla kontaktia, ja kun minä en huomannut sitä niin selvästi turhautui kun ei saanut huomiota ja palkkioita. Onpahan ainakin tehokkaat palkkiot treeneissä, mutta pitää vähän yrittää tuota malttia saada lisää Mistylle:)

Tänä viikonloppuna meillä jää treenit välistä seuracupin takia, mutta sinne menen sitten talkoilemaan niin pääsee vähän taas näkemään kokonaisia liikkeitäkin:D Tällä viikolla tuli meidän treeniliivikin perille niin nyt sitten ollaan jatkossa treeneissä tyylikkäässä partis-liivissä:)