Eilen oli tosiaan tämän syksyn viimeiset treenit, ja näillä näkymin treenit jatkuu samalla paikalla joulutauon jälkeen. Ihan kivakin pitää toisaalta taukoa välillä, mutta onhan meillä kotiohjeita, ettei ihan päästä laiskistumaan:D

Tälle viimeiselle kerralle Kirsi-Mari oli pyytänyt apuohjaajaksi kaverinsa, joka on jo pitemmälle edennyt omana koiransa kanssa ja on kuulemma Kirsi-Marin henk.koht. kouluttaja:D Luoksepäästävyys, seuraaminen ja noudon tilanne katsottiin tarkemmin, ja sitten oli lopuksi nopeuskisana istuminen, maahanmeno ja seisominen sekä luoksetulo. Kyllä huomasi, että itse oli väsynyt kahden aamuvuoron jälkeen, ja Mistyllä taas toisaalta virtaa riitti taas muillekin asti. Luoksepäästävyys meni ihan jees, vähän Misty katseli, mutta pysyi paikallaan. Kontaktia myös otettiin oikein kunnon häiriön kanssa eli apuohjaaja heilutteli lelua ympärillä. Voi jo arvat, että tämä ei sitten ollutkaan Mistylle niin helppoa ja kontaktin ottaminen meinasi olla melko vaikeaa, mutta loppuun onneksi Misty malttoi valita minut ja herkut. Seuraamisessa saatiin kotiläksyksi se, että mun pitäisi opetella nyt tosissaan pitämään kättä oikeassa paikassa ilman herkkua. Musta kun tuntuu, että tuo vasen käsi on koko ajan vaan edessä treenatessa:D Muuten kuulemma Misty on seuratessa oikeassa paikassa ja pitää kontaktia hvin myös käännöksissä. Treeneissähän me ollaan hiottu vaan käännöksiä ja ihan muutamaa askelta niin vähän jännäsi, että miten se menee kun otetaan ihan pitempi seuraamiskaavio kerralla. Tuollakin kuultiin, että Misty lukee mun ruumiinkieltä todella hyvin eli kun olin vähän epävarma ensimmäisellä seuraamisyrityksellä niin Mistykin oli kuulemma ollut vähän "hukassa". Itse yritin keskittyä siihen, että pidän pään suorassa, koska Misty etääntyy heti vähän musta jos käännyn katsomaan sitä seuratessa.

Noudon aloittelussa ollaan edes vähän edetty eli Misty ottaa kapulan itse suuhun ja malttaa pitää sitä muljuttelematta, mutta vielä ei olla kovin pitkäksi lähdetty aikaa venyttämään. Muutamasta kerrasta viisastuneena;) Tässä näköjään täytyy edetä hyvin rauhallisesti ja maltilla, mutta onhan meillä aikaa:) Luoksetulo otettiin taas kunnon vauhtilähdöllä ja kyllähän Misty pinkoi tulemaan. Pitää vaan vähän miettiä, että onko tuo kuitenkaan Mistylle ihan paras tyyli sitä treenata, koska Misty nostaa hirveän metakan siinä vaiheessa kun minä lähden pinkomaan poispäin ja sitä jää joku pitämään hihnasta. Ja tottakai silloin myös Misty kiihtyy aivan äärimmilleen niin siinä on hepulit lähellä kun se pääsee mun luo. Eilen Misty malttoi jäädä syömään palkat mun kädestä, mutta kyllä siitä näki, että oli melko lähellä se hepuli taas.

Nopeuskisoissa Misty yllätti maahanmenolla, josta sitten Misty sai palkinnon nopeimmasta suorituksesta. Muut liikkeet sitten olikin vähän hitaampia:D Lopussa sekä Kirsi-Mari että apuohjaaja sanoi, että kaikilla on vähän petrattavaa tuossa nopeudessa, mutta muuten on hyvällä mallilla treenaukset. Ulkona kun olin laittanut Mistyn autoon ja annoin siinä vettä niin apuohjaaja tuli vielä juttelemaan ja kysyi minkä ikäinen Misty on. Hän sanoi, että on aivan ihana tapaus kun sillä näyttää intoa olevan tosissaan ja koirassa olisi potentiaaliakin. Saatiin myös hyvä rauhoittumisharjoitus, jolla voitaisiin lähteä hakemaan sellaista rauhallisuutta treenitilanteisiin, koska niinkuin hänkin sanoi, että Mistyä ei ole mikään ongelma saada innostumaan, mutta sitten se rauhoittuminen on vähän vaikeampaa puolestaan. Aletaan nyt sitten tekemään kotosalla noita harjoituksia myös niin katsotaan, että josko vähän auttaisi. Tällä apuohjaajalla on kuulemma adhd-bordercollie niin on joutunut tekemään töitä siinä rauhoittumisessa kanssa:D

Eilen kokeilin Mistyltä, että onko juoksut alkanut, mutta ei näkynyt mitään. Nyt sitten aamulenkin jälkeen kokeilin taas niin eiköhän sillä ollut alkanut ne. Hyvä homma treenien kannalta, mutta huonompi homma siinä mielessä, että ylihuomenna lähdetään ajelemaan Tipen äidin luo, ja siellä on havanais-uros Sulo... Saa nähdä mitä siitä tulee taas.

Perjantaina iltalenkillä satuttiin törmäämään Summaseen ja Juhaan, ja Juha sanoi, että piipahtaa siinä niillä käymään kun Marikin oli kotona Eevin kanssa. Mari ja Juha tosiaan joutuivat viime viikolla tekemään vaikean päätöksen, ja päästämään Leon kivuista. Käväistiin siinä sitten vähän aikaa Mistyn kanssa sisällä juttelemassa, ja ehtihän Misty ja Summanen vähän aikaa päästellä enimpiä höyryjä:) Tuli taas todettua, että nuo tarvis paljon tilaa siihen leikkimiseen:D Pääasiassa tuli Marin kanssa juteltua Leon asioista, mutta olihan heillä iloisiakin uutisia Marin pyöristyneen vatsan muodossa:) Näin sitä ehtii kaikkea tapahtua kun ei ehdi pitkään aikaan näkemään.