Nyt ollaan tosiaan jo vuoden 2008 puolella, ja suht kunnialla selvittiin uuden vuoden räiskeestä. Oltiin sovittu jo etukäteen kavereitten kanssa, että mennään niiden luo viettämään uutta vuotta kun niillä oli koiralla ensimmäinen uusi vuosi niin olivat joka tapauksessa kotona. Tässä meillä ei ihmiset onneksi alottaneet paukuttelua liian aikaisin (asutaan vissiin liian lähellä kaupunkia:D) vaan ensimmäiset kuului siinä viiden aikaan maanantai-iltana. Misty ei juurikaan välittänyt niistä muutamista pienistä paukuista, mutta selvästi alkoi enemmän katselemaan kun alkoi enemmän paukkumaan. Kuuden aikaan annoin Mistylle kuivattua naudan mahaa palasen ja sitten vielä vessapaperin hylsyn, jossa oli froliceja sisällä, niin niitä se kyllä söi ja pureskeli vaikka taustalla kuului pauketta. Tietenki isolla ollut radio myös peitti pienimmät paukut:) Sitten kun loppui nuo erityisherkut niin Misty alkoi kuuntelemaan paukkuja ja asettui tuonne eteiseen omaan nurkkaan makoilemaan. Tipe tuli töistä siinä puoli seitsemältä ja oli ihan ihmeissään, että Misty ei edes tärissy, koska sitä pauketta kuului melko paljon. Sitten kasattiin äkkiä tavarat ja lähdettiin ajelemaan kavereitten luokse.

Oulun kaupunki järjesti ilotulituksen jo aikaisemmin, että lapset ehtivät näkemään, enkä oo kyllä koskaan täällä nähnyt sellaista ruuhkaa kun oli kaupunkiin päin:D Onneksi me oltiin menossa poispäin kaupungista niin saatiin vaan naureskella ruuhkassa seisoskelleille. Ei niistä varmaan kaikki edes ehtineet kaupunkiin katsomaan sitä ilotulitusta... Kavereitten luo päästyä mentiin mahdollisimman äkkiä sisälle, koska sielläkin sitä pauketta kuului. Sisälle päästyä Misty unohti kaikki paukkumiset yhtäkkiä kun oli uusi paikka (kaverit muutti vasta ennen joulua tuohon), ja kun siellä oli Loki-glenni. Me katsottiin hölmistyneenä, että mitähän tuon koiran päässä liikkuu kun se ihan innoissaan häntä heiluen pyöri menemään huoneesta toiseen ja vähän Lokin kanssa leikki. Reilu tunti meni varmaan ennenkuin Misty taas hoksasi, että siellähän ulkona paukkuu, ja alkoi sen jälkeen etsimään itselle sopivaa paikkaa. Loppujen lopuksi Misty totesi, että wc oli paras paikka ja siellä se sitten pötkötteli siihen asti, että laitettiin meille vierashuoneeseen sänky ja alettiin nukkumaan, jolloin Misty pääsi sängyn alle nukkumaan. Kaiken kaikkiaan tuo uusi vuosi meni helpommin kuin viime vuonna, ja Misty "selvisi" nopeammin paukkeista. Mistyllä ei nyt tullut ollenkaan sellasta paniikkia päälle, ja kun se tuolla kavereitten luona totesi parhaaksi paikaksi vessan, se pystyi siellä olemaan ihan rauhakseen ilman tärinöitä ja läähätyksiä. Harkinnassa on käynyt, että pitäisiköhän kokeilla sitä äänicd-systeemiä, jolla voisi totuttaa pikku hiljaa turvallisesti paukkeisiin.. Loki-glenni ei juuri pahemmin jaksanut paukkeista välittää:D Se tepasteli ihan normaalisti siinä niiden takapihalla välittämättä paukkeista. Onneksi tuossa ihan naapurissa eivät kuitenkaan paukutelleet eli kaikki paukut oli siitä parin sadan metrin päästä.

Misty tosiaan täyttää tänään jo kaksi vuotta:) Äkkiä menee aika... Todettiin eilen, että on kyllä tylsät synttärit Mistyllä kun molemmat ollaan töissä, mutta pitää sitten vaikka viikonloppuna "juhlia" synttäreitä kun saadaan näyttelyistä ostettua jotain kivaa. Lauantaina olis tosiaan Kajaanissa näyttelyt, ja onneksi tuo Mistyn juoksu näyttää jo vuodoltaan vähentyneen sen verran, että ei pitäisi enää hirveämmin sotkea kun perjantai-iltana pesee takapään. Mukavat takuthan siellä on taas selvitettävänä... Edellisen näyttelyreissun jälkeen tavoitteena on, että saisi Mistyn liikkumaan kehässä kunnolla kun se viimeeksi oli sen äänipaniikin kanssa ihan mahdotonta. Ja pitäähän sitä näitä lähinäyttelyitä edes vähän tukea:D Tällä kertaa Risse on vasta sunnuntaina, joten meillä jää nyt Rissen kehä näkemättä, koska käydään lauantaina vaan päiväseltään Kajaanissa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan mulla olis ollut yövuoroon tulo sitten näyttelyiden jälkeen, mutta onneksi työkaveri halusi vaihtaa vuoroja niin mulla ei sitten ole ollenkaan töitä silloin.

Tässä on meidän neiti vajaa kaksi vuotta sitten...
1177451.jpg

...ja tässä jokunen viikko sitten:)
1177464.jpg