Sunnuntaina meillä oli taas treenit Mistyn kanssa, ja tällä kertaa oli taas hiukka epätoivonen olo... Okei, varmasti asiaan vaikutti myös se, että olin kaks yövuoroa tehnyt taas, ja Tipe oli flunssan takia saikulla niin Mistyn kanssa touhuaminen oli vähän vähemmällä. Eli keskittymisen kanssa meinasi olla vaikeuksia treeneissä kun neiti olisi halunnut ihan koko ajan tehdä ja töhöttää menemään. Mietin jo, että möiskö joku meille vähän malttia...

Ensimmäisenä oli paikalla makuu. Yllättäen Misty ei malttanut pysyä maassa kovin kauaa, joten tehtiin melkosen lyhyitä harjoituksia, että ehdin vapauttaa Mistyn ennenkuin se ponkas sieltä ylös. Muita tuon tunnin aiheita oli seuraaminen kaaviolla, liikkeestä seisomisen terävyys (lentävällä lelulla/herkulla), luoksetulon loppuasento ja kontaktitreeniä niinkuin joka kerta on.

Tällä kertaa Kirsi-Mari katsoi meidän seuraamisen ensimmäisenä. Joo, keskittymisongelmia edelleen... Misty malttoi noin kolme askelta seurata tiiviisti, sitten lähti haahuilemaan ja katselemaan ympärille eikä sitten ollut tietoakaan loppuasennosta pysähtyessä. Käännöksissä kans vähän sama homma, että Misty saattoi alkaa katseleen ihan muualle eikä siitä käännöksestä tietty sillon tuu muuta ku sekasortoa. Mistyn keskittymistä vielä enemmän häiritsi se, että hallin toiselta puolelta kuului erilaisten lelujen päästämiä ääniä. Kotiläksynä sitten vaan pikku hiljaa pyrkiä pidentään matkaa, mutta sillä ehdolla, että kontakti pitää.

Liikkeestä seisomisen terävyyden herättely puolestaan oli Mistyn mielestä ihan huippua:D Muutaman toistin jälkeen Misty ajatteli, että se lelu lentää joka kerta käskyn jälkeen, joten otettiin sitten niin, että kädestä annoin herkun. Nyt kun on kotona sisällä tuota stop-käskyä treenannu niin huomaa, että se on paljon terävämpi kuin aiemmin.

Luoksetulon loppuasentoa myös treenattiin, ja nyt tehtiin niin, että koira ohjataan alusta asti oikealle paikalle. Misty tulee vauhdilla käskystä, mutta sitten se oikea perusasento saattaa hiukan heittää tuon vauhdin vuoksi. Näitäkin treenatessa meinasi olla keskittymisongelmia kun neiti ei malttanut odottaa käskyä paikallaan. Kävin näistä palauttamassa Mistyn takaisin istumaan ja odottamaan.

Kontaktia sitten otettiin itsekseen aina välillä, ja taas treenasin myös sitä, että jätän Mistyn laidalle kiinni johonkin ja menen vähän kauemmas. Onneksi tässä on tullut edistystä eikä Misty päästä pihahdustakaan vaikka jää aina katsomaan yhtä hölmistyneenä.

Vaikka kuinka epätoivo meinaa iskeä niin silti laitoin hakemuksen taas kesän tokoryhmiin:D Edelleen kuitenkin odotellaan tietoa, että alkaako agilitystä alkeisia kesäkaudella. Parhaani mukaan yritän talkoilla mukana, mutta eipä sitä joka paikkaan aina pääse. Tokon sm-kisoihin kuitenkin ilmottauduin jo talkoilemaan. Pitää sitten kesätöistä pyytää se viikonloppu vapaaaksi:) Harmillisesti partisten erkkari on samana viikonloppuna, mutta koska se on taas kaukana etelä-suomessa niin eipä meillä oikein ole mahdollisuutta lähteä sinne edes katsomaan.