Puoli kuuta on taas hurahtanut huomaamatta ohi... Jos nyt näistä treenijutuista aloittais.
Viime viikolla meillä jäi treenit välistä kun mulla oli iltavuoro, joten niistäpä sitten ei sen enempää:D Eilen oli treenit, ja itsellä oli "vähän" vetämäntön olo kolmen yövuoron jäljiltä, mutta Misty puolestaan oli ihan vauhdissa. Ihmekö tuo kun yöt nukkunut Tipen kanssa ja päivät minun kanssa:D Alkuun otettiin luoksepäästävyys ja paikallaolo. Luoksepäästävyydessä ei mitään ongelmaa, ja vaihtelun vuoksi yksi meidän ryhmäläisistä teki luoksepäästävyyden ettei aina K-M tule tarkistamaan. Paikallaoloa otettiin kaksi minuuttia, mutta omaan tahtiin palkittiin ja vapautettiin oman koiran mukaan. Misty varasti taas yhden kerran, minkä jälkeen palautin takasin paikalleen ja kävin sitten vähän tiheämmin palkkaamassa, jolloin pysyi kyllä maassa eikä loppuasentoakaan varastanut, joten loppujen lopuksi meni paremmin kuin pitkään aikaan treeneissä. Itsekseen ollaan lisätty paikallaolotreenejä niin ehkä pikku hiljaa näkyy edistymistä...

Viime kerralla olivat käyneet seuraamisen loppuasentoa, johon sitten myös me saatiin vinkkiä treenaamiseen kun katsottiin läpi, että missä ollaan siinä. Varsinainen tunnin aihe oli sitten liikkeestä seisominen. Tämä on just se liike tällä hetkellä, joka tökkii ohjaajan mielessä... Onneksi kuitenkin sai uutta potkua tuon treenaamiseen:) Misty tietää kyllä käskyn (K-M sanoi samaa), mutta nyt siihen tarvitaan sitä säpäkkyyttä, ja sitten sitä, että Misty pysähtyy myös silloin kun minä jatkan matkaa. Eli nythän Misty pysähtyy jos minä oon pysähtynyt samaan aikaan, mutta jää kyllä paikalleen jos otan muutaman askeleen tuon pysähtymisen jälkeen. Kotiläksyksi saatiin lelun kanssa jatkaa tuota treenaamista eli heitän lelun taaksepäin samaan aikaan kun annan käskyn. Meillä oli mukana Mistyn moukari, joka oli vähän hankala tuohon tarkoitukseen, joten nyt pitää katsoa sopiva lelu tähän. Ja varmaan mun pitää kuivaharjoitella tuota lelun heittämistä, että se tulee oikealla hetkellä, koska se oli yllättävän vaikeaa:D Pari kertaa se onnistui tuolla treenatessa, mutta sitten tuli useampi sellainen, että lelu lähti liian myöhään kädestä... Ja kun pitää yrittää myös kiinnittää huomiota siihen, ettei heitä lelua vaan se lähtee kädestä kun normaalilla tavalla liikuttaa käsiä kävellessä. Motivaatio tuon treenaamiseen nousi nyt mukavasti:)

Muiden katsoessa liikkeestä seisomisia otettiin nopeita maahanmenoja porukassa sekä sitten sitä seuraamisen loppuasentoa vähän enemmän. Hyppyä kans otettiin, ja Mistyn kanssa treenasin eri kulmista otettuna tuota hyppyä niin, että palkka oli valmiiksi hypyn jälkeen alustalla. Yhtään kertaa Misty ei yrittänytkään juosta suoraan palkalle kun se hyppääminen on niin kivaa:D

Viime viikolla meillä oli Tipen äiti Sulo-havanaisin kanssa kylässä kolme yötä. Ensimmäinen päivä Sulolla meni taas ollessa koko ajan Mistyn takapäässä, mutta sitten onneksi tilanne rauhottui ja koirat vaan levähtelivät tässä sisällä. Misty oli pari kertaa aika kovastikin sanonut Sulolle sillon ensimmäisenä päivänä, mutta sillä ei ollut mitään tehoa niin Misty katsoi parhaaksi olla niinkuin Suloa ei oliskaan. Pari kertaa Misty yritti taas hakea Suloa leikkimään, mutta Sulo kun ärähtää heti Mistylle niin ei Misty sitten enää jaksanut edes yrittää. Yhtenä päivänä käytiin meidän vanhemmilla syömässä, ja siellähän Sulo oli taas ihan elementissään kun piti Risseä yrittää koko ajan. Risse oli ihan hämillään ja tuli sitten aina jonku ihmisen viereen tai syliin "turvaan" kun Risse ei oikein vielä ole huomannut sitä, että saa niille uroksille sanoa. Sitten käytiin toisena päivänä metsässä juoksuttamassa koiria, jonka jälkeen vielä pääsivät uimaan. Misty pääsi ensimmäisen kerran leikkimään uudella vesilelulla, jota se kyllä haki innoissaan vedestä:) Mistyäkään ei näytä häiritsevän se jälkiliina ainakaan paljoa, koska se ei kuitenkaan rajoita sitä uimista eli Misty pääsee melko pitkälle senkin kanssa. Oli kyllä väsyneitä koiria sen jälkeen:)

Mistyllä on alkanut tulemaan toisinaan vähän erilainen suhtautuminen noihin ääntä pitäviin vehkeisiin lenkillä ollessa. Meillä menee tuo Oulun ohi menevä motari tuossa aika lähellä ja siinä vieressä menee pyörätie, jota pitkin tulee usein käveltyä Mistyn kanssa. Misty ei ole moksiskaan normaalisti moottoritiellä menevistä autoista ja rekoista, mutta tässä pari päivää sitten oltiin taas siinä kävelemässä kun huomasin, että Sepen (pelastushelikopterin) maayksikkö lähti tulemaan liittymästä motarille pillit päällä. Misty vähän katsahti mua ja sitten vähän näytti miettivän, että mitä tekis. Jatkettiin matkaa ja Misty nosti hännän oikein ylös ja jatkoi matkaa hiljakseen eteenpäin ja katsoi samalla oikein tiiviisti kun tuo maayksikkö ohitti meidät. Sen jälkeen Misty katsoi mua oikein ylpeän näköisenä häntä ylhäällä ja jatkoi matkaa:D Samalla lenkillä myös skootteri ohitti meidät niin, että oli menossa samaan suuntaan kuin me. Taas Misty nosti hännän oikein ylös ja lähti vähän kiihdyttämään omaa vauhtia kun skootteri ohitti meidät. Kyllä oli taas ylpeän näköinen partatyttö vielä kun oikein iloisesti puhelin Mistylle molempien tapausten jälkeen:)

Toki nyt on ollut myös näitä ikävämpiäkin äänijuttuja kun tässä Oulun seudulla oli jonkunlaisten hävittäjäkoneiden harjoituslentoja... Misty ei hirveämmin niistä ylilennoista välittänyt ja sukelsi kyllä nopeesti aina sängyn alle. Ei kyllä ole ihmekään, että Misty niihin reagoi, koska ne äänet kävi omiinkin korviin.

Tänään olisi tarkoitus mennä taas katsomaan Tyyneä Mistyn kanssa. Meillä kun nämä aikataulut on mitä on niin ei olla Mistyn kanssa käyty vasta kuin kerran katsomassa Tyyneä, mutta nythän Tyyne alkaa olemaan jo melkein Mistyn kokoinen kun painoa oli kuulemma ollut tehosterokotuksilla jo noin 15kg. Tyyne on tosiaan isoveljen ja avovaimonsa valkoinenpaimenkoira:)