Joo eli meillä nyt on taas parin päivän aikana satanut ihan kohtuullisesti. Viikonloppuna oli ihan kivat kelit, mutta mullahan oli toki töitä niin ei niistä paljon päässyt nauttimaan. Maanantaista asti nyt on sitten satanut eli menipäs mukavasti nämä vapaat...

Eilen oltiin treeneissä, ja olihan mulla hiekkanen kaveri kun kotiin tultiin:D Treenien alkupuolisko saatiin olla ilman sadetta, mutta olihan kenttä tietenkin ihan märkä. Sitten alkoi taas satamaan, ja sitä kesti loppuun asti. Misty on onneksi unonhtanut nuo hienohelma-ajat eli ei ollut mitään ongelmaa istumisen eikä varsinkaan maahanmenon kans vaikka oli märkä alusta. Sillon joskushan Misty katsoi mua kun hullua kun yritettiin treenata märällä ilmalla maahanmenoa... Mutta tosiaan nyt ei sade pahemmin näyttänyt vaikuttavan Mistyn tekemiseen:) Alkuun oli taas luoksepäästävyys ja paikallaolo. K-M pyysi mua tekemään luoksepäästävyyden, ja piti Mistyä sen aikaa. Mistyn mielestä tuo oli jotain ihan kamalaa kun minä lähden muita koiria katseleen ja se jätetään ihan unholaan. Hyvää treeniä vaan Mistylle tuo:D Lopuksi sitten toinen ryhmäläinen teki Mistylle luoksepäästävyyden kun olin palannut kierrokselta. Paikallaolo tehtiin minuutin pituisena. Heti alussa Misty lähti hiippaileen perään, mutta kun palautin niin Misty pysyi siihen asti, että kävin vapauttamassa. Piti toki käydä palkkaamassa vähän useammin kun oli tuo suuri hylkäys vielä tuoreena mielen päällä:D

Varsinaisena aiheena oli sitten ruutu ja hyppy sekä luoksetulo häiriöllä. Ruudussa lähinnä pyrittiin vain siihen vielä, että koira irtoaa ruutuun ja nämä harjoitukset tehtiin niin, että alustalle vietiin palkka. Misty irtoaa tosi hyvin sinne eli käskysanaa voi alkaa mukaan liittämään. Hypyssä myös oli tavoitteena, että nyt vaan treenataan sitä, että koira innoissaan irtoaa hypylle. Mistyhän innoissaan hyppää eli nyt pitäis saada se seisomiskäsky niin hyvin opetettua, että sen vois tuohon liittää. Luoksetulo häiriöllä toteutettiin niin, että muut seisoi ilman koiria kujana yhden tehdessä luoksetuloa. Misty oli taas ihan hiljaa ja kiltisti kiinni puussa siihen asti kun huomasi, että siellä meidän ihmisten välissähän joku juoksee. Ja sitte alkoi taas huuto:/ Eli Misty kestää hyvin sen, että jätän sen johonkin kiinni, niin pitkään kun se näkee minut, mutta jos käsittelen toisia koiria tai joku koira pääsee juoksemaan niin silloin pitää alkaa huutamaan... Tämän suuren hylkäyksen jälkeen tiesin, ettei Misty jää varmasti paikalleen odottamaan luoksetulossa, joten K-M tuli varmistamaan hihnan toiseen päähän. Misty ei ottanut tippaakaan häiriötä kujasta, mutta ei tuo nyt niin hyvinkään mennyt kun ei saanut tehtyä luoksetuloa "oikein".

Ollaan Mistyn kanssa nyt kotosalla tehotreenattu sitä liikkeestä seisomista lelun avulla, ja kyllä siinä jo vähän edistymistä on ehkä havaittavissa:D Kävin ostamassa ihan vaan tätä ajatellen pallon, jossa on naru, koska se sopii hyvin käteen ja on helpompi kuin pelkkä pallo. Tipe alkoi viikonloppuna opettamaan Mistylle esineen ilmaisua, koska halusi kokeilla, että miten onnistuu siinä ajatellen sitten sen toisen koiran kouluttamista. Misty on alkanut jo vähän huomaamaan, että sen tosiaan pitää mennä maahan sen esineen luo, joten käskyn liittäminen alkaa olemaan ajankohtaista.

Eilen varasin nyt Mistylle sen leikkausajan, joka on nyt syyskuun ensimmäisellä viikolla. Ajateltiin, että olisi ihan kiva sillä viikolla käydä vielä treeneissä, joten aikaa varatessa hoitaja suositteli ettei heti seuraavalle aamulle ottaisi aikaa, koska treeneissä tulee kuitenkin palkittua koiraa normaalia enemmän.

Lauantaina päästään viimein ja vihdoin mökille eli siellä Misty pääsee taas päivittäin metsään juoksemaan. Sen kun oven aukaisee ja antaa luvan mennä:)