Eilen meillä oli ensimmäiset agilityn alkeiskurssin treenit. Vähän jännitti lähteä illalla sinne ajelemaan kun ei vielä nastoja ole alla ja auton mittari oli koko ajan vähän miinuksen puolella. Ilman luikasteluja kuitenkin selvittiin:D Tuolla alkeiskurssilla meitä koirakkoja oli 7 kappaletta, 3 maxikokoista ja 4 miniä. Aluksi käytiin läpi palkkausta sekä lelulla että makupala-alustan kanssa. Misty on tottunut molempien käyttöön jo tokossa, mutta lisää säpäkkyyttä niihin haettiin. Kotiläksyksi saatiin molempien palkkausten treenaamista:)

Esteistä ensimmäisenä katsottiin hyppyä ja siihen haettiin sitä intoa hypätä. Alustalle makupala hypyn taakse ja "usutettiin" koiraa makupalan luo hyppäämään. Tähänkin sitä intoa haettiin, ja Mistystä kun kaikki hyppääminen on kivaa niin sehän pomppii:D Sitten otettiin putki. Koira jätettiin kouluttajalle ja ohjaaja meni toiseen päähän koiraa houkuttelemaan. Mistyhän huusi, koska taas oli suuri hylkäys mun osalta, ja meni jonkun aikaa ennekuin ymmärsi, että pääsee tulemaan vaan sen putken läpi. Tätä tehtiin useita kertoja (ja joka kerta Misty huusi), mutta selvästi jo huomasi, että pääsee nopeammin kun tulee sen putken läpi. Putki oli toki suorana ja ensimmäisillä kerroilla lyhyenä, mutta sitten putki pidennettiin pitkäksi. Pussin kanssa oli sama homma kaikin puolin, mitä nyt Misty vähän ihmetteli sitä kangasta kun annoin sen laskeutua Mistyn päälle.

Sitten tarkasteltiin kontaktin treenaamista. Tässä matalan pöydän reunoille laitettiin matolla päällystetyt lankut, joita pitkin mentiin pöydän "yli". Alastulevalla lankulla sitten stopattiin hihnan ja makupalan avulla koira niin, että etutassut maassa ja takatassut "kontaktilla", missä annettiin hyvin palkkaa ennen vapauttamista. Oli kiva huomata, että heti alusta kontaktia noin aloitettiin, koska itsellä ollut ajatus, että tuolla tavalla haluaisi ensimmäisenä kontaktia treenata. Varsinaisista kontaktiesteistä tutustuttiin keinuun, joka oli asetettu niin, että keinun pää laskeutui pöydän päälle vaakatasoon. Kouluttaja hidasti keinahdusta koiran ollessa esteellä, ja meidän homma oli hirmusesti palkata koiraa kun keinu liikahti. Misty tuli tosi uteliaasti keinulle eikä tuosta pienestä keinumisesta ollut moksiskaan. Ensimmäisellä kierroksella Mistyn toinen takajalka vähän lipsahti reunalla, mutta Misty nosti rohkeasti tassun takaisin ja jatkettiin matkaa:)

Keppeihin myös tutustuttiin niin, että keppejä oli 6 kpl ja keppien välillä oli verkko ohjaamassa oikeaa reittiä. Mistykin olisi kyllä helposti tullut joko sen verkon yli tai jyrännyt sen matalaksi, mutta Misty keskittyi tosi kivasti kun ohjasin toisella kädellä suuntaa makupalan kanssa eikä ollut tulossakaan verkkojen yli. Lopuksi vielä tutustuttiin myös renkaaseen niin, että se oli kaikille matalammalla. Vähän Misty ensin katsoi, että mitä pitäis tehdä, mutta tuli renkaan läpi kun houkuttelin toisella puolella.

Kaikin puolin oli oikein mukava aloitus, ja nyt sitten katsellaan, että miten nuo treenit alkaa menemään. Välillä Mistyllä oli kierroksia enemmän kuin laki sallii, mikä sitte näkyi siinä, että riekkui mun ympärillä, mutta onneksi jo sen verran Mistylle tullut malttia, että kuuntelee kyllä kun alkaa hyssyttelemään sitä touhua. Innolla odotellaan jo seuraavia treenejä:)