Minulla nyt sitten alkoi kesäloma kun sain eilen palautettua viimeisen raportin ja viimeiset tentitkin oli viime viikolla:) Kesätyöt alkaa vakituisesti vasta kahden viikon päästä, joten nyt sitten olen hälytysvarana puhelimen ääressä... Toisaalta voisihan tässä vähän lomaa pitääkin niin saa Mistyn kanssa kunnon tehotreenin päälle:D

Mistyllä nyt juoksut loppui, mutta vielä ensi kerta pitää jättää väliin tokossa. Edelleen ollaan samaan malliin jatkettu harjoituksia, ja hienosti Misty jo tietää mitä sivu tarkoittaa, mutta se paikka on edelleenkin haettavissa... Viime kerralla kurssilla käytiin liikkeestä seisomista, ja sitä ollaan myös Mistyn kanssa alettu harjoittelemaan. Vielä ei olla päästy kunnolla käsky-sanaan eli sitä nyt siinä samalla yritän vasta iskostuttaa mieleen. Meille opetettiin niin, että itse peruuttaa koiran edessä, ja kun pysähtyy, koira jää seisomaan eteen. Aluksi Mistystä tuo oli ihan käsittämätöntä hommaa, ja se yritti aina tulla viereen seuraamaan... Hyvähän se on tietenki, että seuraaminen on hallussa:D Pikku hiljaa Misty on nyt tajunnut, että jos minä peruutan, niin sen pitää tulla edessä. Aluksihan Misty kokeilee istumiset ja maahanmenot, mutta nyt ollaan siihen päästy, että se huomasi, että saa sen namin vain jos jää seisomaan:)

Ulkona treenatessa ollaan todettu, että Misty innostuu huomattavasti paremmin treenaamisesta kun sen kanssa aluksi vähän riehuu ja leikkii. Misty kun on niin häiriöherkkä, että namit ei kiinnosta yhtään aluksi... Tuolla leikkimisellä Mistyn saa huomaamaan, että nyt tehdään yhdessä jotain, ja sitten alkaa myös ne namit motivoimaan.

Äänimörköily on edelleen vaihtelevaa:D Nyt ollaan oikein "analysoitu" tuota hommaa, ja ollaan huomattu, että Mistyn mielestä kaikista hirveimpiä ääniä on rämähtävät ja paukahtavat äänet. Nyt paremmilla ilmoilla ollaan taas tehty ns. stressilenkkejä eli tuon melko vilkasliikenteisen tien vartta kävelty. Siitä menee henkilöautoista busseihin ja rekkoihin ihan jatkuvasti eli todellakin on sitä liikennettä. Misty ei niistä ole juuri moksiskaan eli tosi hienosti tulee vieressä eikä saa mitään paniikin omaisia vetokohtauksia jokaiselle poisristeävälle pyörätielle. Häntäkään ei ole koipien välissä vaan heiluttelee häntää ylhäällä kun kehuu. Tässä lähellä sitten puretaan yhden talon sisustaa ilmeisesti kokonaan, ja siellä heittelevät tavaraa ikkunoista ulos. Niitä ääniä Misty ei voi sietää, ja silloin kyllä Misty on sitä mieltä, että kotiin ja äkkiä... Eli eiköhän tämä tästä:)