Käytiin eilen Mistyn kanssa tutustumassa 7-kuukauden ikäiseen bouvier-urokseen, kun melko varmasti seuraava koira tulee olemaan bouvier Tipelle harrastuskoiraksi. Sovittiin tämän bouvierin omistajan kanssa, että mennään heidän lähellä olevaan koirapuistoon tutustumaan kun siellä kuulemma on yleensä melko hiljasta. Tällä kertaa siellä sattui olemaan enemmänkin sitten säpinää kun siellä oli bouvierin lisäksi saksanpaimenkoira, rottweiler, pk. collie, suomenpystykorva ja jokin lapinkoiran tyylinen (en ihan varma rodusta ole). Mistyhän oli mennessä ihmeissään kun sellanen lauma on vastassa, ja aluksi hyvinkin alhaalta katseli muita. Vähän aikaa oltuaan huomion keskipisteenä, Misty halusi saada omaa tilaa ja sanoi kaikille ympärillä olleille niin, että pääsi vähän omaa tilaa hakemaan. Urokset oli taas hyvinkin kiinnostuneita Mistyn takapäästä, mistä Misty kyllä sanoi jokaiselle eli Misty kyllä uskaltaa vetää rajan selvästi ihan uusillekin koiratuttavuuksille. Mistyllä on pennusta asti ollut sitä, että jos se tuntee jonkun oudomman koiran olevan liian lähellä liian kauan niin sanoo kyllä siitä, ja sen taas huomasi hyvin selvästi eilen. Tuo on Mistyllä ihan koirakohtaista eli toisten läheisyyden hyväksyy mukisematta, mutta sitten toiset pitää saada vähän kauemmas siitä omasta tilasta.

Uusia piirteitä myös nyt löytyi Mistystä. Suomenpystykorvalla ja saksanpaimenkoiralla oli vähän kärhämää joka kerta kun olivat toisten lähellä, ja Misty oli joka kerta menossa sinne tarkastamaan tilannetta. Muutamia kertoja Misty meni sinne väliin ja yritti nuoleskella etenkin sakemannin suupieliä. Kertaakaan Misty ei itse sanonut noissa tilanteissa mitään vaan tosiaan lähinnä pyrki päästä mielistelemään sakemannia. Tilanteesta teki vielä ihmeellisemmän se, että ainut sakemanni-kontakti Mistyllä on ollut sellaiseen koiraan, joka ei tullut oikein toimeen muiden koirien kanssa, ja Mistykin sitä suht nuorena säikähti niin, että ei kyllä ollut lähelle menossa jälkeenpäin.

Loppuaika oltiin kuitenkin bouvierin kanssa keskenään siellä puistossa kun kaikki muut lähti vähitellen sieltä pois, joten silloin pystyi enemmänkin kyselemään rodusta sekä kokemuksista. Tuolla parilla bouvier on ensimmäinen koira, ja oli mukava nähdä, että ei ole ollenkaan mahdoton rotu luonteensa puolesta vaikkei ole aiempaa kokemusta rodusta. Tietenkinhän noissa luonteissa on eroa, ja tämäkin oli vielä nuori tapaus, mutta oli kyllä mukava nähdä kun ei noitakaan täälläpäin hirveämmin näy. Ei ollut bouvierillakaan asiaa Mistyn takapäähän:D Mutta kyllä nuo sitten siellä rallia veti pitkin puistoa, ja lopussa meinasivat alkaa painimaankin, mutta siinä vaiheessa alkoi olla jo aika väsyneitä koiria niin paini jäi pienellä tassujen läpsimis-asteelle:)