Eilen oli Mistyn sterilisaatioleikkaus, ja tarkoitus oli jo eilen kirjoitella, mutta ei sitten tullut oltua koneella niin pitkää aikaa, että olisi ehtinyt. Aamulla mentiin kahdeksaksi Akuuttiin, ja Misty oli vain ihmeissään, että miksi niin aikasin piti johonkin lähteä:) Eläinlääkäri kuunteli ensin sydämen ja tarkasti hampaat ja muutenkin yleiskunnon, ja sitten laittoi nukutusainepiikin Mistylle. Eihän siinä sitten mennyt kuin noin 10min, että Misty alkoi torkkumaan lattialla. Kun hoitaja tuli hakemaan Mistyä sieltä huoneesta, Misty vielä yritti kovasti huomata, että joku tuli, mutta ei enää voimat riittäneet muuhun kuin vähän pään liikuttamiseen. Siitä sitten hoitaja vei Mistyn leikkaukseen, ja sanoivat, että soittavat sitten kun leikkaus on ohi.

Mulla sitten alkoi huoli nousemaan kun kello alkoi olla jo yli kymmenen, ja päätettiin sitten lähteä jo ajelemaan Akuuttiin kun ei oikein pystynyt kotonakaan olemaan. Puoli yhdeltätoista oltiin siellä, ja just olivat kuulemma siirtämässä Mistyä heräämön puolelle. Sieltä jostain takaa kuului koiran itkua ja huutoa, ja kun mentiin sinne heräämöön niin meidän Mistyhän siellä huusi. Misty oli vielä ihan tokkurassa eikä ollut oikein tietoinen mistään, joten siksi varmaan huusi. Mentiin Tipen kanssa sitten istumaan Mistyn viereen ja rapsuteltiin, niin Misty vähensi huutoa eli varmaankin omien ihmisten haju rauhoitti vähän oloa. Reilu tunti siellä istuskeltiin ja odoteltiin Mistyn toipumista ennenkuin uskaltauduttiin kotiutumaan. Muutamia kertoja  Misty yritti nousta, mutta kovasti vei voimia jo se, että nousi seisaalleen, joten aina piti uudet torkut ottaa noiden yritysten jälkeen. Yhden kerran Misty nousi tekemään pissat. Eläinlääkäriltä saatiin hoito-ohjeet kotiin sekä antibiootit ja kipulääkkeet. Eläinlääkäri antoi myös numeron, josta hänet pystyi saamaan kiinni yöllä jos tulee jotain akuuttia.

Eilinen meni sitten tokkurasta selviämiseen. Eläinlääkäriltä lähtiessä siinä odotustilassa Misty jo kovasti heilutti häntää toiselle koiralle, mutta enempää ei jaksanut tehdä. Tipe haki auton ihan siihen eteen, että Mistyn ei tarvinut kävellä pitkästikään. Tipe nosti Mistyn takapenkille, ja menin Mistyn kaveriksi siihen kotimatkan ajaksi. Kotona Misty olisi välttämättä halunnut omalle paikalle sängyn alle nukkumaan, mutta eihän se tuon kaulurin kanssa mahtunut menemään. Misty yritti sitkeästi joka puolelta sänkyä, mutta sitten alkoi taas väsy painamaan, joten joutui pistämään sängyn viereen nukkumaan. Alussa Misty oli aika levoton kun tietenkin tuo kauluri oli ihan uusi juttu, ja sitten muutenki tuntui, ettei löytynyt hyvää asentoa. Aina välillä Misty vikisi niin en tiedä sitten tuntuiko haava jotenkin hankalasti vai oliko muuten vaan hankala olo. Kipulääkitys leikkauksen jäljiltä kuitenkin oli vielä päällä niin en antanut lisää kipulääkettä. Tipellä oli illaksi töihinmeno niin minä sitten olin ensimmäiset tunnit ihan kädenulottuvilla Mistystä, kun selvästi Mistyä rauhoitti se, että oli lähellä. Pikku hiljaa Misty siitä rauhoittui, ja loppuillan melkein nukkui ihan rauhallisesti. Iltapäivällä Misty piristyi jo sen verran, että annoin ensimmäisen antibiootin ja vähän ruokaakin, jonka Misty söi mielellään. Ulkona käytiin pikaisesti pissalla, ja sitten taas pitikin nukkua jokunen tunti. Pidin Mistyn päällä peittoa eilen melkein koko ajan, kun Misty tuntui vähän kylmältä, mutta illasta sitten annoin Mistyn olla ihan ilman peittoa kun iho tuntui mukavan lämpimältä ilman peittoakin.

Kun alettiin nukkumaan, Misty taas koluutti kauluria joka puolelta sänkyä kun yritti päästä sängyn alle. Sängyn vieressä Misty sitten joutui nukkumaan, mutta yön aikana jotenkin sopivasti kääntyili niin, että pääsi sängyn alle tuon kaulurin kanssa. Siinä sitten minä heräsin joka kerta kun Misty vaihtoi asentoa, koska kauluri raapi sängyn pohjaa:D Muuten yö meni rauhallisesti eikä Misty itkeskellyt yhtään. Aamulla Misty sitten näytti kovin jäykkäliikkeiseltä ja hengitteli vähän varovaisemmin niin annettiin kipulääke heti aamusta. Ei kuitenkaan koko päiväannosta annettu, että voi sitten illallakin antaa tarvittaessa. Aamulla myös pieni annos ruokaa maittoi ja kun oli käyty aamupissalla niin taas uni tuli hyvin nopeasti. Tänään Misty on ollut kuitenkin selvästi virkeämpi vaikka kaukana normaalistahan tuo vielä on. Mutta hyvä vaan, että Misty ottaa rauhassa niin ei tule turhaa rasitusta haavalle. Haavan päällä tuo side on vielä, mutta hyvin siistin näköinen on eli ei se ole ainakaan paljoa erittänyt. Partiksella kyllä muakvasti se jää tuonne karvojen alle piiloon eli se paista tuolta mahasta paljoa. Onhan siitä haavan kohdalta melkosen isolta alueelta mahakarvat ajettu, mutta eipä sitäkään huomaa kun muuten karva kasvanut melkein lopulliseen mittaan. Tipe osti eilen töistä vauvaöljyä, kun Mistyn siskon omistaja antoi vinkin, että sen avulla saa tuon haavalapun helpommin pois (kiitos Tupu vinkistä:)). Se on nimittäin melko tiukan tuntuisesti kiinni ihossa...

Heti kun Misty alkoi vähän piristymään, on tuo kauluri alkanut hermostuttamaan:D Pikku hiljaa Misty on jo huomannut, että ei kannata kävellä ihan seinien tai huonekalujen vieressä, mutta kyllähän tuo edelleen kolisee johonkin aina. Ruoan ajaksi ollaan otettu se pois, mutta hyvin onnistui juominen kauluri päässä. Misty kuitenkin antaa laittaa sen takaisin päähän ihan suosiolla niin hyvin voi välillä ottaa sen pois. Vielä Misty ei kyllä ole kiinnittänyt mitään huomiota haavaan, mutta voihan se olla, että alkaa enemmän kiinnostamaan kun alkaa toipumaan vielä enemmän. Istuessa tuo haava ilmeisesti tuntuu hankalalta, koska Misty ei selvästikään halua istua kuin ihan hetken. Odottaessa ulos lähtöä tai ruokaa Misty kyllä istuu, mutta alkaa melkein heti vaihtamaan asentoa ja joko nousee seisomaan tai laittaa maahan.

Onneksi mulla nyt ei ole vielä alkanut täysipainoisesti koulu niin voin hyvin olla kotona hoivaamassa pientä toipilasta. Misty kyllä selvästi haluaa nyt olla lähempänä kuin normaalisti, eli hakeutuu lähelle nukkumaan ja jos Mistyllä on vähän levottomampi olo, niin selvästi rauhoittuu kun rapsuttelee ja on lähellä. Nyt sitten antibiootti kuuri on 10 päivää ja kipulääkitystä tarvittaessa. Tikkejä ei tarvi mennä poistattamaan, koska ovat itsetään sulavia eikä mitään tarkistusaikaa välttämättä tarvitse, mutta leikkauksen hintaan kuului jälkitarkistus, jos haluaa käydä tarkistuttamassa haavan.

Nyt sitten tarkkaillaan haavan paranemista ja otetaan Mistyn kanssa rauhallisesti. Näin alussa ei tunnu olevan vaikeuksia tuon rauhallisuuden kanssa, mutta saa nähdä parin päivän päästä... Voi olla kahden viikon päästä jo melko seinille hyppivää mallia tuo meidän neiti kun ei pääse kunnolla vauhtia päästelemään:D