Vaikka tässä on vaikka ja mitä välissä touhuttu niin yt tuoreesta muistista pitää Mistyn luonnetesti kirjottaa ns. auki. Eli käytiin Mistyn kanssa SCY Pohjois-Suomen alaosaston järjestämässä luonnetestissä tänään Haukiputaalla, ja tuomareina oli Irene Puputti ja Reijo Hynynen. Pisteet jakautu näin:

Toimintakyky +1 Kohtuullinen

Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu -1 Haluton

Taisteluhalu +2 Kohtuullinen

Hermorakenne +1 Hieman rauhaton

Temperamentti +1 Erittäin vilkas

Kovuus +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Yhteispisteiksi tuli 138 pistettä eli nyt on Misty hyväksytysti luonnetestattu

Itsellä jännitti ihan hirveesti koko päivän kun testi oli vasta iltapäivällä. En tiedä vaikutti se mitenkään Mistyyn vai onnistuinko ees vähän peittelemään sitä, mutta ainakin neiti meni iloisesti osa-alueesta toiseen häntä pystyssä. Leikittämisessä riitti tuomarin leikitys, eli Mistyhän vaan innostu entisestään. Otteesta tuomari sanoi, että olihan se vähän hento eli kapula pyöri kulmahampaitten takana.

Kelkalle mennessä Misty olis halunnut osallistua kelkan vetämiseen, mutta kun huomio kiinnitettiin oikeaan suuntaan niin alkoihan se Mistyäkin kiinnostaa. Sitä piti komentaa oikein kunnolla ja muutamat melko voimakkaat väästöliikkeet teki. Kun kelkka oli pysähtynyt, Misty varovasti alko tulla lähemmäs ja kiersi kelkan toiselle puolelle ennenku mun tarvi mennä kyykkyyn. Siinä sitten yhdessä molemmilta puolilta käytiin vähän hihoja katsomassa ennenkun käytiin mutka kävelemässä siellä, mistä kelkka tuli. Takaisin tullessa Misty lähinna katseli, että mitä sitten tehdään.

Hyökkäyksessä Misty kyllä haukkui hyökkääjälle, mutta siirty pikku hiljaa takavasemmalle. Siinä vaiheessa kun hyökkääjä-tuomari tuli ihan lähelle, heitti Misty ihan maihin. Tästä huolimatta lähti tämän tuomarin kanssa pois päin minusta vaikkakin piti vetää välillä mua kohti. Tuomarin kanssa kun olivat vähän aikaa jutelleet ja istuskelleet niin sain luvan kutsua Mistyn luokse ja Misty päätti mennä mun vieressä seisoneen toisen tuomarin luo ensin. Vissiin jäi mieleen, että se oli se kiva täti joka leikki puukapulalla neidin kans.

Seuraavaksi olleet haalari ja tynnyri tehtiin nopeesti peräkkäin. Haalarin kohdalta käännyttiin nopeesti lähtöpaikkaa kohti ja Mistyllä tuli ihan selvästi vähän viiveellä se ajatus, että siellä tapahtu jotain. Takasin tullessa Misty vähän katso, että tuossa tapahtui jotain, mutta ei mitenkään ihmeemmin reagoinut, joten jatkettiin suoraan tynnyrille. Sitäkin Misty tietty väisti, mutta takaisin tullessa melko nopeesti ja helposti kävi haistelemassa vähän tynnyriä, että mikähän se oli.

Pimeässä huoneessa Misty jäi ensin pyörimään sinne ovelle eikä oikein siitä lähtenyt mihinkään. Muutaman kerran kun olin kuiskannut Mistyä nimeltä, uskalsi Misty lähteä tulemaan sinne perälle ja alkoi nenä pystyssä etsimään minua. Vähän oli ongelmia tarkennuksessa, mutta löytyi kuitenki. Tästä nuo tuomarit sanoi, että selvästi oli vielä siinä vaiheessa toimintakykyä, että pystyi nenän avulla alkaa etsimään.

Seinässä yksin kiinnioleminen oli Mistylle varmaan kaikista ikävin. Minähän en nähnyt, mitä Misty teki, mutta kommenttien ja videon jälkeen näin, että Misty yritti ihan tosissaan päästä pois kun sitä kohti tultiin uhkaavasti, ja tuomari heitti kepin menemään jotain 3-4 metriä ennen Mistyä ja tuli sitten ystävällisesti kohti.

Laukaukset oli sitten viimenen ja siinä meinas uudestaan oma jännitys nousta. Misty ei mitenkään hirveästi reagoinut ensimmäiseen laukaukseen, katseli mua ja Tipen suuntaan, mutta ei mitenkään hermostuneelta vaikuttanut. Toisenkin laukauksen jälkeen taas vähän katseli mua ja muutenkin ympärille, ja kun tuomarit antoi merkin, että loppui niin Misty alotti taas hännänheilutukset kun kehuin sitä hirmusesti.

Tuomarien arviota odotellessa Misty vaikutti toki väsyneeltä ja vähän normaalia enemmän läähätteli, mutta mitään kiirettä ei ollut pois päästä, ja kun sopivasti vähän rapsutteli niin neiti alkoi selällään rellottelemaan. Tuomarit oli edelleen yhtä mukavia kun tulivat sitä arviota antamaan. Testin jälkeen Misty on saanut kaikessa rauhassa nukkua tässä kotosalla, ja sitä se on kyllä tehnyt. Oli kyllä todella mielenkiintonen kokemus ja onneksi uskaltauduin Mistyn viemään testiin.