Treeneissä Misty oli ihan niinkuin mitään ihmeempää ei olisi sille päivää tehty. Sopivasti kun nälkä oli tullut niin innolla Misty teki hommia koko tunnin, mutta lopussa alkoi vähän keskittyminen herpaantumaan, eikä Misty millään malttanut olla huomioimatta treenikaverin palloleikkiä. Mukaan olisi välttämättä pitänyt mennä...

Alussa otettiin luoksepäästävyys ja se meni oikein hienosti. Palkkaamista olen tuossa vähentänyt jo hyvinkin ja hienosti Misty pysyy perusasennossa kehuilla. Tunnin aiheita oli istuminen, seuraamisen lähtö ja kontaktit sekä luoksetulo. Ryhmä jaettiin kahteen osaan, joista meidän puolikas meni enemmän oman ohjauksen mukaan eli pareittain ja sitten koko ryhmänä (meitä oli neljä koirakkoa) katsottiin toisten liikkeitä ja pyrittiin auttamaan ja neuvomaan toisia tarpeen mukaan. Seuraamisen liikkeelle lähdössä Mistyn kanssa ei oikeastaan ongelmaa ole. Misty lähtee liikkeelle vasta mun liikkuessa eli ei varasta liikkeelle lähtöä heti käskyn kuullessaan. Treeni on tuottanut selvästi tulosta tässä:) Nopea istuminen sitten on Mistyn mielestä vähän ihmeellistä. Kun yleensä ollaan treenattu maahanmenoa tai seisomista liikkeestä niin se istuminen tuotti Mistylle selvästi vaikeuksia ja meni vähän arpomiseksi, että mitä tekis. Muutama säpäkkä istuminen eikä sitten enempää toistoja otettu. Paikallaanoloa istumalla myös treenattiin luoksetulon alkua silmällä pitäen. Mistyllä kun on tuota perään hiippailemista siinä ollut niin oikein hyvää treeniä oli lyhyellä matkalla aikaa pidentää.

Kontaktia otettiin tosiaan neljän porukassa ja tämäkin meni ihan kohtuullisen kivasti. Misty on kiinnostunut omaan tapaansa kaikesta ympäristöstä, mutta tosi hienosti palautti kontaktin myös häiriöitynä eikä lähtenyt kaveria moikkaamaan:) Otettiin myös luoksetulot tällä pienellä porukalla niin, että muut oli "kujana" yhden suorittaessa. Misty ei ollut moksiskaan kujasta, mutta vaati taas muutaman kerran palauttaa paikalleen kun lähti perään hiippailemaan. Lopussa otettiin vielä kouluttajan näkemänä luoksetulo, ja itse sai päättää halusiko vauhtiluoksetulona vai jättäen koiran. Mistyn joutui taas pari kertaa palauttamaan, mutta näiden jälkeen hienosti malttoi odottaa. Kun käännyin koiraan päin, Misty nytkähti jo ihan sen näköisenä, että lähtee tulemaan, mutta tuli toisiin aatoksiin ja pysyi paikallaan. Käskystä tuli sitten kyllä tosi nopeasti ja hienosti, mistä saikin huippukehut:) K-M sitten sanoi, että teen kaksoiskäskyn, mitä en itse ollut edes ajatellut, eli taputan käsillä omia jalkoja. Hyvä kun kuuli tuon niin osaa itse kiinnittää huomiota siihen treenatessa. Sehän on varmaan jäänyt koiraa innostaessa, mutta kun Misty kuitenkin tulee tosi vauhdilla niin pitää saada tuo nyt jätettyä omista pakkoliikkeistä pois.