Eli sunnuntaina taas oltiin treenailemassa, ja tällä kertaa meillä oli vain muutamia mihin keskityttiin. Aluksi otettiin paikallaanolo aikaa venyttämällä eli pyrkimyksenä oli palkitsemalla saada koira pysymään maassa eikä varastavan nousun kanssa. Palkkasin Mistyä aika tiheästi, mutta Misty pysyi sen minuutin:) Välissä vapautin Mistyn ja sitten vielä uudestaan puolen minuutin paikallaanolo, jossa vähän vähemmän palkkasin, mutta silti Misty pysyi. Ehkä me tämäkin saadaan pikku hiljaa edistymään:D

Sitten oli vuorossa taas seuraamista. Tällä kertaa Mistyn kanssa päästiin ensimmäisenä katsomaan seuraaminen kun on useamminkin jäänyt ihan viime tippaan meillä se. Mistyllä oli kuulemma loppuasento varmentunut, joten nyt voidaan ottaa taas pari askelta enemmän. Lisäksi katsottiin oikealle kääntyminen, ja tässä Misty jättää kuulemma ilmaa oikein kunnolla meidän väliin, joten nyt keskitytään hiomaan tuo käännös mahdollisimman tiiviiksi. Aluksi otetaan ihan paikallaan käännöksiä 45 astetta ja sitten vasta siirrytään 90 asteeseen kun tuo 45 alkaa olemaan tiivis.

Sitten oli perusasennon hiomista sekä kontaktitreenejä pienissä ryhmissä. Jos Mistyllä on kierroksia enemmänkin niin tuo perusasento kääntyy vähän turhan vinoon, mutta muuten löytää oikean paikan melko hyvin. Mistykin on sellainen, että paineistuu herkästi jos vähänkään katson mihin se pysähtyy niin sillonhan se on aina vähän takana. Eli pitää treenata joko peilin edessä tai sitten jonkun pitää katsoa treenaamista. Kontaktitreenit menee Mistyn kanssa oikein kivasti kun se on selvästi tajunnut, että jos pitää vaan istua paikallaan niin kannattaa katsella mua, koska sillon tulee herkkua:)

Ai niin, ihan alussa treenejä harjoiteltiin käännöksiä ilman koiria eli koirat "pääsi" taas laidalle katselemaan. Huomaa kyllä, että meidän treeneissä on useita sellaisia, jotka ei ole tottuneet siihen, että ne jätetään laidalle.. Misty istuskeli ja seuras tosi tarkasti, että missä meen, mutta se ei haukkunut ollenkaan. Sitä en sitten osaa sanoa, että päästelikö se niitä surullisia vikinöitä, koska siellä muutamat koirat haukku koko ajan niin sieltä alta ei pienet vikinät ois kuulunut:D Otettiin sitten pareittain käännöksiä niin, että toinen oli koira ja toinen ohjaaja, ja voihan sen kuvitellakin, että eihän siitä muuta tullu kuin yhteentörmäyksiä ja naurunkäkätystä:D Mutta niinkuin Kirsi-Mari sanoi, että on välillä hyvä miettiä koirankin kannalta näitä tekemisiä ja varsinkin sitä, että kuinka hankala koiran on tehdä niinkuin vaaditaan jos ei anna selviä ohjeita suullisesti tai ruumiinkielellä. Eikä tosiaan tehdä sellasia supernopeita käännöksiä..

Muuten sitten ollaankin nautittu nyt ulkoilusta kun on tullut kunnon talvi ja paljon lunta:) Viime viikon lopulla alkoi lunta tulemaan, ja nyt kuulemma on melkein keskiarvon paikkeilla jo tuo lumen korkeus täällä. Mistystä varsinkin on ihan mielettömän kivaa kun on kunnon hanget. Se hyppii lenkillä aina vähän väliä hankeen ja sieltä taas hirmusella pompulla takas pyörätielle:) Lauantaiaamuna Misty hauskutti kunnon pompuilla kun sillä tarttui pieni lumipallo otsakarvoihin. Päätä heilauttaessa Misty aina huomasi sen lumipallon ja sitten hirmusella pompulla yritti saada sitä kiinni:D Sitä se teki sitten jonkun aikaa ihan innoissaan. Meillä on halvat huvit:)