Tokoa ollaan jatkettu kesän ajan niin, että periaatteessa viikossa on ollut kahdet treenit. OKK:lla ollaan jatkettu ryhmässä treenaamista ja sitten ollaan oltu itsekseen ohjautuvasti treenaamassa ns. bouvier-porukalla. OKK:n ryhmä eteni niin, että jokaisella kerralla otettiin yhteisesti paikallaolot ja luoksepäästävyydet, ja sitten jokaisella oli omat liikkeet, joita halusi käydä läpi kouluttajan kanssa. Mistyn kanssa paikallaolo on mennyt ehkä aavistuksen eteenpäin, mutta se on vielä kaukana siitä, että koepituuteen päästäis. Luoksepäästävyyden kanssa myös saa tehdä työtä, koska jos Misty on vähänkään levottomalla tuulella niin sehän on menossa moikkaamaan kaikkia. Kesällä tehtiin muutamissa treeneissä häiriöpaikallaoloa niin, että koirien väleihin heiteltiin leluja ja koirien edestä teki kouluttajan koira luoksetuloa ja leikki. Mistyn kanssa en ottanut näissä mitään riskiä vaan pysyin ihan Mistyn edessä ja palkkasin tiheästi. Päähän sillä pyöri joka puolelle, mutta ei kuitenkaan noussut maasta.

Muuten on taas varsinkin nyt loppukesästä tullut uusi into tuohon treenaamiseen kun on alkanut edistystä taas tapahtua. Liikkeestä maahanmeno ja seisominen on alkaneet toimia alustan avulla ja nyt sitten olen pikku hiljaa alkanut siirtymään molemmissa Mistyn edestä sivulle. Näitten liikkeitten kanssa olen tehnyt nyt niin, että jokusen viikon keskittynyt toiseen ja sitten vaihtanut toiseen ihan vaan siks, että ei mene sitten arpomiseksi. Seuraamisen käännöksiä ollaan kans yritetty aktiivisesti treenata, ja pikku hiljaa Mistyltäki on löytyny se takapää Paikallaan käännöksissä Misty jo hienosti heittää takapäätä, mutta seuraamisen yhteydessä ei vielä ihan niin hyvin toimi. Kesällä ilmeni seuraamisessa ihmeellistä seilaamista eli Misty pidemmässä seuraamisessa ns. suoristi itsensä vähäks aikaa ja sitten taas siirty seuraamaan ns. oikein. Toisen kouluttajan (Ellin) kanssa sitä pähkäiltiin ja loppujen lopuks Elli tuli siihen päätelmään, että Mistyllä ois mahd. joku jumi selässä, koska Misty kuitenki itse korjas sen asennon ja palkkauksen tai muun suhteen Elli ei löytänyt korjattavaa. Jonkun aikaa sitten yritin välttää seuraamista ja hieroskelin Mistyä, että sais selkä vetreytyä. Nyt sitten seuraaminen on taas palannut silleen hyvälle mallille eli tuota takapään seilaamista ei juurikaan ole Loppusyksystä meillä oli treenejä vetämässä meidän talvikauden toinen kouluttaja (Susa), ja kun Mistyn kanssa tuota seuraamista näytettiin niin kuulemma näyttää tosi hyvältä kontaktin ja paikan suhteen. Luoksetulossa ollaan pidetty taukoa eli ollaan vahvistettu sitä paikallaan istumista ja varsinkin sitä, että Misty kans jää istumaan heti ensimmäisestä yrityksestä lähtien. Luoksetulossa kun ei muuta ongelmaa ainakaan tällä hetkellä ole ja kun sitä loppuasentoa voin vahvistaa ihan lyhyellä matkallakin, niin siks ollaan keskitytty paikalla istumiseen. On myös sen agin kannalta hyvä tuota vahvistaa..

Maanantaisin tuolla Linnanmaalla pidetyissä bouvier-tokoiluissa ollaan sitten itsekseen pyritty vahvistamaan näitä liikkeitä ja varsinki noihin liikkeestä-liikkeisiin oon yrittänyt saada sitä tarkkuutta ja säpäkkyyttä eli, että Misty kans tekee sen liikkeen heti käskyn jälkeen. Siellä ollaan tehty myös paljon luoksepäästävyyksiä ja paikallaoloa oon Mistyn kans tehnyt ainakin jokusen kerran joka viikko. Kontakiharjotuksia ollaan myös tehty porukalla, ja varsinkin viime aikoina siihen on tullut Mistylle lisää haastetta kun mukaan on tullu Mistyn hyvä kaveri Bisse-dalmis. Hyvää häiriötreeniä kun siellä on joku sellanen koira, jonka kanssa Misty on tottunu touhuamaan pennusta asti

Talvikauden osalta suunnitelmat on nyt sellaset, että OKK:lla jatketaan tokoiluja ALO-AVO-ryhmässä (epäilen kovasti, että meidät on väärään ryhmään laitettu...) ja varmaankin jatketaan Linnanmaalla tokoiluja toistaseks. Pitää sitten kylmien ilmojen tullessa katsoo, että pystyykkö siellä tokoileen.