Pitää nyt heti kirjoittaa eilisistä treeneistä kun eihän sitä tiedä kuinka paljon tulee taas kiireitä. Kyllä se ilmeisesti on mullekin piristävää käydä treeneissä:D Aamuvuoron jälkeen tuntui, etten varmasti jaksa mihinkään lähteä, mutta Mistyä ajatellen pakkasin treenitavarat ja suunnattiin auto kohti Haukipudasta. Hallille päästessä minäkin olin jo virtaa täynnä eikä kyllä kertaakaan treenien aikana tuntunut, että eikö jo pääsis kotiin levähtään:)

Eilen oli ohjelmassa seisominen siitä mihin viimeeksi jäätiin, istuen paikallaolo (luoksetulon alkuasentoa silmällä pitäen) ja seuraaminen. Tällä kertaa treeneissä oli aika paljon ns. omaa treeniaikaa kun Kirsi-Mari halusi yksitellen katsoa seuraamisen niin siinähän menee äkkiä aikaa. Varsinkin kun tällä kertaa meitä oli vissiin se 10 paikalla. Seisomisessa Mistyllä oli kuulemma tullut säpäkkyyttä lisää (vaikka treenaus on ollu minimaalista...), ja edelleen jatketaan tarkkana siitä, että töpöttely jää pois.

Istuen paikallaanolossa Mistyllä on kanssa sitä töpöttelyä. Kun lahden lähemmäs Mistyä palkatakseni Mistyn niin sillä alkaa etutassut töpöttelemään paikallaan, mutta takapää ei kuitenkaan nouse ennenkuin vapautan Mistyn. Tarkkuutta tarvitaan nyt kovasti näissä. Itsekseen otettiin odotusaikoina seisomisia ja seuraamisen virittelyä sekä aika paljon tällä kertaa leikittiin väleissä ettei ihan odotteluksi mene.

Seuraamisen yhteydessä tarkastettiin samalla perusasennon paikkaa. Tällä kertaa Misty tuli aika lailla joka kerta oikeaan paikkaan:) Seuraamista Kirsi-Mari halus  katsoa ensin jokusen askeleen ajan ja sitten samalla myös se pysähtyminen perusasentoon. Misty meni kyllä tosi hyvin kun otettiin 1-5 askelta kerrallaan, ja pysähtyminen osui oikeaan paikkaan lukuunottamatta paria kertaa, joilla Misty meni vähän turhan eteen. Kokeiltiin myös 7 askeleella seuraus,  mutta siinä Mistyllä kontakti tippui niin jatketaan harjoituksia niin, että tehdään vaihtelevalla askelmäärällä noita seuraamisia. Mistykin kun on sellanen, että äkkiä tekee johtopäätöksiä ja alkaa ennakoimaan jos tehdään aina samalla tavalla.

Lauantaina käytiin Mistyn kanssa koirapuistossa ennenkuin menin töihin, ja Misty nautti täysin rinnoin:) Sinne sattui tulemaan vielä suursnautseri-uros ja pk-collie-narttu niin oli kavereitakin, joiden kanssa leikkiä. Onneksi täällä on nyt tullut oikea talvi niin mistykin nauttii kunnolla lumikinoksissa juoksemisesta:)