Eli tosiaan kesäloma vietettiin, ja nyt on taas pitänyt palata arkeen. Ennen mökille lähtöä soittelin Kennelliittoon, että missähän vaiheessa ne meidän Mistyn kuvien lausunnot on, ja sieltähän ystävällisesti vastattiin, että lausunnot on jo annettu ja muutaman päivän päästä tulee kirje perille. Olihan se mukava kuulla, että virallisestikin Misty on A-luokkaa;)

Mökillä tosiaan viihdyttiin viikko, mutta sitten alkoi mennä ilmat jo niin kylmiksi ja sateisiksi, että päätettiin tulla takaisin kotiin loppulomaksi. Ensimmäiset päivät oltiin ihan Tipen ja Mistyn kanssa kolmestaan, ja otettiin rennosti. Yhtenä päivänä käytiin retkeilemässä Iivaaran huipulla. Mullakaan ei ole varmaan koskaan aiemmin tullut käytyä siellä vaikka mökillä ollaan kuljettu vauvasta asti. Iivaaran juurelle ajettaessa Misty tajusi, että useimmiten kun hiljennetään vauhtia, hiljennetään porojen takia, ja Mistyhän sitten joka välissä terhakkaana katseli poroja ikkunasta:D Opasteiden mukaan sinne Iivaaran huipulle oli matkaa 2km, ja sinne meni oikein hyvä polku niin ei tarvinnut ihan metsässä rämpiä. Misty innoissaan hyppeli menemään edeltä, ja jäi aina välillä odottelemaan ja katsomaan, että missä me viivytään. Huipulla sitten syötiin eväät, ja nautittiin maisemista vähän aikaa ennen kuin lähdettiin laskeutumaan alas. Tässä on muutama siellä otettu kuva..
866186.jpg

866190.jpg

866191.jpg

Misty yllätti mökillä siinä mielessä, että kuinka hyvin se muisti tietyt rutiinit. Ensimmäisenä iltana kun oltiin tekemässä lähtöä saunaan, Misty vaan pötkötteli ja katteli ihan rauhallisesti eikä tehnyt elettäkään, että olisi lähtenyt mukaan. Sauna kun tosiaan on vanhassa mökissä, eli pitää mennä eri rakennukseen saunomaan.. Seuraavina iltoina Misty meni jo valmiiksi sängyn alle levähtelemään siinä vaiheessa kun oltiin lähdössä saunaan:D Nyt sitten saatiin hyvää harjoitusta Mistylle siinä, että se on kiinni ulkona jossain pitkässä narussa. Misty kun pistää ihan hirveän konsertin pystyyn siinä vaiheessa jos laitetaan se kiinni johonkin siksi aikaa kun itse tekee jotain sellasta, missä Mistyn ei tarvi olla koko aikaa mukana. Tuolla Misty huomasi, että ei se oo niin hirveen kauhee juttu jos joutuu kiinni olemaan, ja siinä se sitten pötkötteli ja katseli kun me kannettiin puita ja vesiä saunaan. Yksinään ulkona ollessa Misty ei sanonut mitään kun sedän koira haukkui naapurissa, mutta sitten kun Rissekin oli mukana niin sitten ne kolmestaan haukku niin, että varmasti kuulu kauas:D

Sitten loppuajaksihan meille tuli tosiaan Risse hoitoon viikoksi. Ensin Risse oli vähän ihmeissään mökillä kun äiti ja isä lähti ilman sitä.. Vielä kaiken lisäks Rissellä oli tietenkin ensimmäiset juoksut meneillään niin se oli muutenkin vähän vaisuna. Melko nopeasti se kuitenkin tottui ajatukseen, että nyt sitten seurataan meitä, ja loppuaika meni ihan omalla painollaan. Risse on saanut olla aina sägyllä ja sohvalla, niin mehän annettiin sitten mökillä Rissen nukkua meidän kanssa sängyssä. Toiseksi nukkumapaikaksi Risse otti Mistyn sängyn, ja siinä se sitten tykkäsi täällä meillä kotonakin nukkua. Kun tultiin kotiin niin päätettiin, että täällä se ei nuku sängyssä. Aina kun oltiin alkamassa nukkumaan, piti Rissen kokeilla yhden kerran, että josko nyt sais tulla sänkyyn, mutta kun sai lähdöt, niin loppuyön kiltisti nukkui lattian tasossa:) Aamuherätykset tuntui kaikista hankalimmilta tuon viikon aikana... Rissellä kun on sama rytmi kun mun vanhemmilla, niin sehän herätti joka aamu mut 5-7 välillä käyttämään ulkona. Onneksi Risse kuitenkin äkkiä oppi, että sen jälkeen vielä mennään nukkumaan:D Tänne Ouluun kun tultiin, Risse oli ihmeissään, että mitä tässä nyt tehdään, mutta ensimmäisen päivän jälkeen palautui normaaliksi. Meni kyllä oikein hyvin tuo viikko. Mistykään ei tehnyt tikusta asiaa, että olisi päässyt sanomaan Risselle. Oikeastaan Misty käyttäytyi kuin unelma, koska ei sanonut mitään vaikka Risse oli samaan aikaan sängyn alla (Mistyhän ei antanut Sulon mennä samaan aikaan sängyn alle kun itse oli siellä...), ja autossakaan ei yhtään älähtäny vaikka varmasti siellä takapaksissa Risse välillä oli Mistyn karvojen päällä.

Ai niin, Mistyhän näki kaksi poroakin melko läheltä:D Oltiin menossa hakemaan Kalevaa siitä vähän matkan päästä, ja yhtäkkiä huomattiin, että sieltähän tulee kaks poroa meidän perässä tietä pitkin. Risse ei jaksanu niihin kiinnittää pahemmin huomiota, mutta Mistyllä valahti häntä ensin alas, ja se katso ihmeissään, että mitä nyt pitäs tehdä. Sitten se alkoi muka-pelottavasti vähän murahtelemaan ja haukahtelemaan. Porot päätti ohittaa meidät ojan puolelta, ja Misty ilmeisesti päätti omassa päässä, että ne pelästyi sitä, niin sehän alkoi tosissaan haukkumaan niille häntä korkealla:D Välillä aina katsahti meihin päin, että pääsiskö vapaaksi, mutta kun totesi, ettei hihna irtoa niin jatkoi haukkumista. Kyllähän se sitten näytti niin ylpeältä kun porot oli hölkytelly pois näkyvistä:D

Tokotreeneihinkin päästiin taas eilen kun jäi tuon mökkiloman takia välistä kaksi kertaa. Misty oli mielettömän touhukkaana, ja sillä oi tosissaan motivaatiota tehdä yhdessä treeniä. Eilen pääpaino oli seuraamisessa ja hypyssä, ja noitten lisäks vielä lopuksi vähän seisomista. Eilen Misty haki todella hienosti kontaktia, ja ohjaaja sanoikin, että kontakti oli todella hyvä liikkeelle lähdössä ja seuraamisessa. Itsekseen otettiin myös käännöksiä kun on ollut tässä tosiaan taukoa, ja hyvin Misty myös ne teki. Kunhan vaan itse muistaa sen oman kehon kielen niin koirakin osaisi toimia vielä paremmin;) Hypystähän Misty on tykännyt alusta asti, joten siinä ollaan päästy jo siihen, että lähetän Mistyn hyppyyn, ja tulen itse vasta jäljessä esteen ohi. Kädellä tuli vielä vähän autettua suuntaa, mutta sitäkin pikku hiljaa vähennin, ja lopuksi meni muutama hyppy pelkällä käskyllä:) Kurssikaverit sanoi, että se on niin ihanan lennokkaan näköistä tuo Mistyn hyppääminen, kun se menee niin kevyen oloisesti esteen yli. Nyt harjoiteltiin 40cm:llä, koska mentiin rullaamalla kahden muun koiran kanssa, mutta aiempien treenausten perusteella Misty kyllä menee kevyesti sen oman säkäkorkeudenkin yli. Seisomista meidän pitäisi nyt taas aktiivisemmin harjoitella, koska se on vielä vaiheessa.

Nyt kun arki alkoi niin tietenkin mulla sattuu olemaan juuri noin tiistaisin kello 18 asti koulua kun treenit alkaa klo 18.. Tietenkin sitä voi vähän aikasemmin koulusta lähteä, mutta sitä ei itse ole ihan virkeimmillään pitkän koulupäivän jälkeen. Eilenkin kyllä huomasi, että Misty oli intoa täynnä kun olin ollut päivän koulussa, ja sitten päästiin heti treenaamaan yhdessä:)

Tässä on vielä pari kuvaa mökiltä. Ensimmäisessä Risse ja Misty yrittää poseerata, ja toisessa meidän vahtikoira-Misty katsoo, että mihin se Tipe menikään:) (Mökillä tosiaan Mistykin sai olla tuossa olohuoneen "sohvalla", mutta ei se siinä juuri muuten viihtynyt kuin katsoessa ikkunasta, että mitä tapahtuu:))
879171.jpg

879173.jpg